sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Vihkiryijy

Meillä on ollut koko kevään rakkaan ystäväni kanssa salainen hys-hys-operaatio nimeltä Vihkiryijy. Toinen ihana ystävämme meni naimisiin viikko sitten, ja päätimme jo alkuvuodesta että häälahjaksi askartelemme heille vihkiryijyn, yllätyksenä tottakai. Hienosti aloitimme jo helmi-maaliskuussa, käytiin oikein ryijykurssikin, ja meillä oli jo alusta asti määritelty valmistumisaikataulu - toukokuun loppuun mennessä valmiiksi. No, ainahan asiat ei mene niinkuin strömsössä, joten hääviikon loppupuolella oli vielä viimeiset rivit tekemättä ja viimeistely ja muuta sellaista "pientä". Saimme se kuitenkin viime hetkillä valmiiksi, ja nyt on rakkauspari vihitty sen päällä!
Kyseessä on Pia Katerman vuonna 1938 suunnittelema Kevätlaulu. Ryijyn tarvikkeet ostettiin Wetterhoffilta, ja siellä saimme myös parin illan kurssituksen ryijyn valmistuksen saloihin. Kovin vaikeaahan ryijyn teko ompelemalla ei ole, mutta kyllä siinä vaan aikaa menee. Tässä ryijyssä on 100 nukkaa/rivi, ja rivejä on 127 kpl. Yhteensä siis 12700 nukkaa. Tällä hetkellä tuntuu, että tämä oli sellainen 'once in a lifetime'- juttu, mutta eihän sitä koskaan tiedä :) Upeita ryijymalleja on maailma pullollaan!

Nukkakartta

Tässä on tavoite!

Alkuvaihetta

Tadaa! Valmis!

Oli mahtavaa nähdä, kuinka ryijyn kuviot muodostuvat rivi riviltä, mutta parasta oli se, että sai viettää paljon aikaa ihanan ystävän seurassa. Yksin en olisi tähän mitenkään pystynyt, joten siis Kiitos, Hanna! :)

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Voi kun ihana ja arvokas idea!!