sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Tilkku-maraton

Toiset ne näin kevään tullen valmistautuu erilaisiin juoksumaratoneihin, mutta meitsilläpä on täällä menossa tilkku-maraton! En ole oikein saanut mitään varsinaisesti valmiiksi, mutta tilkkuja olen kyllä väsännyt (tai siis isoäidin neliöitä) torkkupeittoa varten. Tilkkuja on nyt yhteensä 67 kpl, vielä pitäisi tehdä parikymmentä lisää. Olen askarrellut nyt muutamia monivärisiä, mutta pääasiassa peittoon olis tulossa yksivärisiä neliöitä (vaikka mun mielestä nuo moniväriset on kyllä kivemman näköisiä. Tais iskeä mukavuudenhalu kun ei jaksa vaihtaa langan väriä koko ajan heh). Tässä näitä nyt olis:Kaikki langanpäät vielä päättelemättä...


Ja sitten on se tilkkujen asettelukysymys. Alunperin tarkoituksenani oli asetella neliöt oikein symmetrisen jämäkästi, jotakuinkin näin...

Tummia neliöitä puuttuisi vielä
... mutta jotenkin tämä ajatus on nyt alkanut tökkiä, ja nyt suunnittelenkin jotain tämän suuntaista:

Vapaata sommittelua

Mitä mieltä te olette? Sekaisin vai järjestykseen?


Ajattelin laittaa peiton nurjalle puolelle jonkin pehmeän kankaan, ehkäpä flannellia. Kunhan nyt ensin saan langanpätkät pääteltyä, ja neliöt kiinni toisiinsa... Ja kaikki neliöt valmiiksi :)


Ja jotta tämä postaus ei loppuisi ikinä, laitan tähän vielä pari tilkku-juttua:

Lisää neliöitä sukkalangan jämistä

Afrikkalaisia kukkia

Lopuksi vielä terveisiä Göstalta:


Mukavaa sunnuntaita kaikille! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään enemmän tuosta sikinsokin meiningistä!

Jonna

Laura kirjoitti...

Jonna, mä luulen kanssa että päädyn tuohon sekamelskaan. Liika järjestelmällisyys elämässä (tai torkkupeitossa) ei voi olla hyväksi :)

Virkattu lintu kirjoitti...

Molemmat ideat ovat hyviä, mutta ehkä tuota vapaata sommitelmaa on hauskempaa ommella :) Kivoja juttuja blogissasi!

Laura kirjoitti...

Virkattu lintu, kiitos :) Ja ihan totta, kivempi yhdistää neliöt kun on enemmän vaihtelua. Siinähän sitä hommaa sitten riittää :)