lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappukukka




Vappupallot karkuteillä






Karamellikynnet

Muistatteko ala-asteen vappukukat, ne neulan päässä olevat muovikukat, ja kuinka joka vuosi niitä myymällä kerättiin luokalle rahaa? Tahtoisin tänä vappuna sellaisen! (Onkohan niitä enää olemassakaan?)

Nyt kietaisen serpentiinit kaulaan, mutta yo-lakkia en laita, sillä mulla ei ole hajuakaan missä se on. Munkkirinkilän söin jo eilen, joten tänään on siman vuoro :)

Oikein hauskaa Vappua kaikille!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Lempihame

Löysin kirppikseltä kivan hameen, olen etsinyt ruutukuosillista jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta löytyi passeli. Tykkään hameissa enemmän A-linjaisista kuin suorista, sillä niiden kanssa on helpompi pyöräillä :).

Hame ennen...
Pidemmän aikaa olen haikaillut myös pussihelmaisen hameen perään, ja kun tässä uudessa kirppishameessani sattui olemaan sopiva vuori/alushame, päätin että tästä tulee nyt pussihame! Erittäin yksinkertaista, harsin vain hameen helman kiinni vuorikankaaseen, ja tadaa:


...ja jälkeen.



Hame lyheni tuunauksessa myös sopivasti, sillä se oli aluksi n. 5 cm liian pitkä omaan makuuni, nyt se yltää polven korkeudelle. Tuo saumahan on kyllä kuin ekaluokkalaisen tekemä, mutta ei haittaa kun se ei päällepäin näy :) Me likes!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Tilkku-maraton

Toiset ne näin kevään tullen valmistautuu erilaisiin juoksumaratoneihin, mutta meitsilläpä on täällä menossa tilkku-maraton! En ole oikein saanut mitään varsinaisesti valmiiksi, mutta tilkkuja olen kyllä väsännyt (tai siis isoäidin neliöitä) torkkupeittoa varten. Tilkkuja on nyt yhteensä 67 kpl, vielä pitäisi tehdä parikymmentä lisää. Olen askarrellut nyt muutamia monivärisiä, mutta pääasiassa peittoon olis tulossa yksivärisiä neliöitä (vaikka mun mielestä nuo moniväriset on kyllä kivemman näköisiä. Tais iskeä mukavuudenhalu kun ei jaksa vaihtaa langan väriä koko ajan heh). Tässä näitä nyt olis:



Kaikki langanpäät vielä päättelemättä...


Ja sitten on se tilkkujen asettelukysymys. Alunperin tarkoituksenani oli asetella neliöt oikein symmetrisen jämäkästi, jotakuinkin näin...

Tummia neliöitä puuttuisi vielä
... mutta jotenkin tämä ajatus on nyt alkanut tökkiä, ja nyt suunnittelenkin jotain tämän suuntaista:

Vapaata sommittelua

Mitä mieltä te olette? Sekaisin vai järjestykseen?


Ajattelin laittaa peiton nurjalle puolelle jonkin pehmeän kankaan, ehkäpä flannellia. Kunhan nyt ensin saan langanpätkät pääteltyä, ja neliöt kiinni toisiinsa... Ja kaikki neliöt valmiiksi :)


Ja jotta tämä postaus ei loppuisi ikinä, laitan tähän vielä pari tilkku-juttua:

Lisää neliöitä sukkalangan jämistä

Afrikkalaisia kukkia

Lopuksi vielä terveisiä Göstalta:


Mukavaa sunnuntaita kaikille! :)

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Paistaa se aurinko risukasaan(kin)









Oispa jo kesä,

tässäkin puussa olis lehdet.

Mun viltti voisi olla tämän männyn alla,

sopivasti auringossa, mutta vähän myös varjossa.
Hei!  
Ihana aamu! Bongailin koiraa ulkoiluttaessani "valon ja varjon leikkiä" (heh), ja ajattelin samalla testailla lisää uutta kameraani. Mä jotenkin tykkään tällaisista luonnon yksityiskohdista, vaikka vähän tällaisia "risukuvia" nää onkin. :) Vielä kun saataisiin nuo loput lumet pois ja lehdet puihin! Kesä, tule jo, pliis!

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pääasia

Sain tilaustyön, sen antoi 7-vuotias kummityttöni. Hän menee ensi syksynä kouluun, ja oli saanut hienon turkoosin välikausitakin. No takkiinhan piti saada sitten mätsäävä pipo, joten tilaus kuului "turkoosi pipo jossa on vaaleanpunainen rusetti". Ei siis kuitenkaan selvitty ihan ilman vaaleanpunaista :). No, sitä saa mitä tilaa:




Lankana on turkoosia Novitan Miami-lankaa, jota oli mun mielestä kiva neuloa (tosin se ei anna anteeksi epätasaista käsialaani. Varsinkin joustimen tekeminen puikkojen vaihtumiskohdassa jättää jälkensä, onko kellään muulla samaa ongelmaa?), vaaleanpunainen on jotain vanhaa vauvalankaa.

7-vuotiailla tytöillä on muuten kuulemma tapana sanoa "ihan epää!" kaikesta, mikä ei heitä miellytä. Toivottavasti tämä pipo kuitenkin läpäisee tarkan seulan... :)
Tilauksessa on lisäksi turkoosi nalle, ja tytön pari vuotta nuorempi pikkuveli ilmoitti haluavansa - silmämunan. Tuotekehittely on käynnissä.