torstai 24. maaliskuuta 2011

Hundkarusellen

Haluaisin esitellä meidän perheen karvakuonon, Göstan:


Perusvirne


Gösta (kavereiden kesken Jönssi) on 7-vuotias keski-ikäinen herra, jonka äiti on bordercollie ja isässä on varmaan kaikkia muita maailman rotuja. Jönssin mielestä parasta ulkoilussa on syöminen: kesällä syödään ruohoa, ja talvella syödään lunta. Röyh. Ja aina välissä syödään keppiä. (vaikka sitä hän ei onneksi nieleskele)


Kesällä on kiva työntää kuono ulos auton takaikkunasta ja nuuskutella ohikiitävää maailmaa.


Sukkaa pukkaa

Huomasin just että olen unohtanut vallan esitellä ne valmistuneet pitkät sukat, siispä tässä:



Ihan kivat näistä tuli, mutta taitaa mennä ens talveen kun näitä käytän. Nyt en nimittäin enää mitenkään jaksais talvitakkeja,-kenkiä, ja -ajatuksia. ON NÄÄS KEVÄT! Joten tällä logiikalla - teenpä sitten lisää villasukkia:



Näistä olen saanut vasta toisen valmiiksi, mutta en malttanut olla kuvaamatta, kun ulkona paistaa aurinko! (Tosin tänään tuulee niin paljon että multa lähti tukka päästä. No ainakin pipo lähti :) Näiden sukkien värimaailma miellyttää kovasti, lanka on Novitan 7-veikka Raitaa. Näitä sukkia voi ihan hyvin käyttää keväälläkin :)








torstai 17. maaliskuuta 2011

Lankaa, lankaa, lisää lankaa!

Tein muutama päivä sitten retken Lankamaailma Nordiaan, ja sieltä tarttui mukaan seuraavia herkkuja:



Schoppel Wollen Amiga Ufach-lankaa (onpa muuten omituinen nimi??) ostin yhteensä neljä kerää eli 200 g, niistä on valmistumassa kuvissa vilahtava baktus kevääksi/kesäksi. Langassa on puuvillaa, akryyliä ja viskoosia.


Tämäkin lanka on Schoppel Wollea, Chat-nimistä. Lanka on ovelan "litteätä", ihan puuvillaa. En ole vielä päättänyt mitä tästä valmistuu, mutta jotain kevääksi tästäkin :)




Näitä bambu- ja puuvilla lankoja kun yhdistää pinkkiin, lilaan ja vaaleanpunaiseen, saadaan aikaan jotain tämän kaltaista:

Kuva
Aikomuksena siis tehdä iki-ihana peitto afrikkalaisista kukista! (Kunhan nyt ensin saan valmiiksi mun torkkupeiton isoäidin neliöistä ja sukat ja baktuksen ja vaikka mitä... :)

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tunnustusta

Nyt olen todella otettu, ja vähän hämilläni, sillä sain Estetiinalta tällaisen tunnustuksen:

Kiitos tuhannesti, Estetiina! :)

1. Milloin aloitit blogisi?

Olen blogimaailman aloittelija, ensimmäinen postaus oli tänä vuonna tammikuun lopulla :)

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Kirjoitan tekemistäni käsitöistä, sekä keskeneräisistä että valmistuneista, sekä muista minua kiinnostavista ja inspiroivista asioista. Tarkoitus on pitää ikään kuin muistikirjaa, tänne tallentuu mitä kaikkea sitä onkaan tullut väkerrettyä ja mikä on aikojen saatossa saanut innostumaan.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Tämä onkin vähän kinkkinen kysymys, mutta en ainakaan ota itseäni ja tekeleitäni kovin vakavasti, työt ovat vahvasti itse tehdyn näköisiä :)

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogion kirjoittamisen?

Olin jo pidempään miettinyt blogin aloittamista, kun luin ja selailin muiden pitämiä hienoja blogeja. Alkuun vähän jännitti ajatus omasta blogista, mutta tämähän on ollut vallan hauskaa!

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Toivoisin, että esiteltävää ilmaantuisi nopeamalla tahdilla, sillä mielessä muhii koko ajan uusia ja ihania käsityöideoita. Tässä tietenkin tulee ikävä kyllä välillä aika vastaan :)


Jaan vuorostani tunnustukset seuraaville blogeille:


Sain rukkaset, mutta viittaan vaan kintaalla

Tein sitten aiemmin valmistuneen pipon kaveriksi tumput/kintaat/rukkaset/lapaset/vanttuut (miten vaan sen haluaakaan sanoa :) ) virkkaamalla, en kutomalla niin kuin aiemmin meinasin. Jotenkin virkkaus tuntui nyt oikalta tekotavalta, ja nämähän valmistui nopsaa, muutamassa tunnissa! (Hups mites nuo peukalot näyttää noin eri kokoisilta? No ei ne kyllä ihan identtiset olekaan, mutta ei näissä oikeasti ole noin erikokoiset peukut...)


 

 
Lapasista tuli superpaksut, virkkasin kaksinkertaisella seiskaveikalla, nelosen koukulla. Eli on ainakin ensi syksynä sormet lämpimässä :) Malli on ihan päästä keksitty, pylväitä sopivassa määrin (leveimmillään muistaakseni n. 30 pylvästä). Virkkaus on mun mielestä siitäkin kivaa, että jos jälki ei miellytä, on helppo purkaa silmukka kerrallaan (varsinkin kun ei ole ohjetta).

Hommasin muuten uuden kameran, en tiedä huomaako kukaan eroa entisiin kuviin? Mun mielestä kuvat on jo hieman parempia :)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pipopakko

Vaikka tänäänkin oltiin jo hieman plussan puolella, on silti hyvä muistaa, ettei se kesä ihan vielä tullut. Mulla on yleensä joka kevät taipumus kuvitella, että "no nythän voi jo laittaa vuorittoman ohuen kevättakin, jaa ai mikä pipo? Eikä huiviakaan tarvita, ja missäs ne balleriinatossut taas onkaan...". Ja sitten taas niiskutetaan ja köhitään pari viikkoa. Ei näin! Vaan pipo päähän ja aurinkoon!
Askartelin Jatan ohjeella itselleni pipon, joka on ihanan myssymäinen, inhoan nääs ihan päätämyöten liimautuvia pipoja. (Toi kuva missä pipatsu on mun päässä on kyllä aika surkea, jos nää nyt mitkään mitään valokuvataiteen mestariteoksia on... :).



Ja pitäähän sitä tehdä koko setti kun kerran aloitetaan, eli askartelin sitten myös elämäni ensimmäiset lapasetkin!



Sekä pipossa että lapasissa on virkatut pitsikukka-koristeet, sovelsin tätä ohjetta. Lapasiin en ole kylläkään koristeita vielä kiinnittänyt, koska lapasista tuli hieman liian pienet krhm... Meinaan kyllä tehdä hieman isommat, ja ehkä kaksinkertaisesta langasta.